Google співпрацює з Skywater для розробки потоку дизайну з відкритим кодом для вузла 90 нм

Aug 01,2022

Компанія American Wafer Foundry Skywater нещодавно оголосила, що отримала 15 мільйонів доларів фінансування від Міністерства оборони США для розробки процесу проектування відкритих кодів для своєї платформи процесів на 90 нанометра. Skywater співпрацюватиме з Google для просування цього проекту.

Президент та генеральний директор Skywater Томас Сондерман заявив, що військове фінансування США та партнерство з Google прокладе шлях для своєї платформи процесів на 90 нм для зв’язку з спільнотою з відкритим кодом та дозволяє включити програми комерційного обсягу.

Згідно з публічною інформацією, рішення процесу Skywater's Sky90-FD Sky90-FD виникло внаслідок трансформації наукових досліджень з лабораторії Лінкольна Массачусетського технологічного інституту. Компанія співпрацювала з Google у 2020 році та оголосила про відкриття своєї платформи процесів на 130 нанометрів. Завдяки цьому процесу під назвою Open MPW Shuttle для проекту, розробники можуть використовувати PDK з відкритим кодом для подання конструкцій чіпів, а Google несе витрати на стрічку, такі як виробництво маски.
Продукт RFQ