Усунути опуклість на спині? Apple iPhone 15 серія буде оснащена останнім датчиком зображення Sony

Nov 29,2022

За даними веб -сайту Nikkei Chinia, модель серії iPhone 15 Pro, яку Apple запустить наступний рік, буде оснащена останнім датчиком зображення Sony. Повідомляється, що пристрій може принести кращу якість зображень та більш високий динамічний діапазон, і може добре зафіксувати деталі обличчя навіть у сильному середовищі підсвічування.

Повідомляється, що датчик зображення нового покоління Sony подвоїв рівень сигналу насичення кожного пікселя. Датчик може зафіксувати більше світла та зменшити перенапруження або недооцінку за певними налаштуваннями, роблячи камеру смартфона більш придатною для портретної фотографії, навіть під сильною підсвічуванням.

Sony Semiconductor Solutions розробила новий датчик зображення, який буде вироблений на своєму заводі Nagasaki і почав доставляти Apple та інших виробників смартфонів. Вигравши велике замовлення від Apple, може принести Sony конкурентну перевагу в технології фотографії високої чіткості, чинять тиск на її основного конкурента Samsung Electronics. Виконавчий директор виробника компонентів заявив, що "ситуація може змінитися через рік -два".

Згідно з даними OMDIA, британської компанії з аналізу, Sony становила 44% глобальної частки датчиків зображень CMOS минулого року, а Samsung посіла друге місце лише 18,5%. Але частка Sony в останні роки зменшується. У 2020 році, через напругу між США та Китаєм, Sony втратила ділові контакти з китайськими виробниками смартфонів.

У травні цього року Sony оголосила, що планує забезпечити 900 мільярдів ієн (близько 6,46 мільярдів доларів) капітальних витрат на датчики зображень за три роки до фінансового 2023 року, збільшивши раніше заплановану цифру на 200 мільярдів ієн. На заводі Нагасакі група розширює останній завод, який вступив у дію минулого року.

Варто зазначити, що повідомляється, що iPhone 15 введе камеру Periscope, тобто за допомогою розкладної системи камери, перевага полягає у зменшенні оприлюднення частини камери. Новий датчик Sony, описаний Nikkei, може бути ширококутною камерою, і Apple, як правило, встановлює ширококутний об'єктив як основну камеру iPhone. Впровадження процесора Sony Image в серію iPhone 15 залишить більше місця між об'єктивом та датчиком за допомогою розкладної системи камер, принесіть кращий оптичний масштаб до смартфона та зменшіть випинання камери на задній частині телефону.
Продукт RFQ