Сполучені Штати можуть оголосити про іноземний високотехнологічний порядок контролю інвестицій у найближчому майбутньому, принаймні націлювання на напівпровідники та штучний інтелект

Sep 15,2022

14 вересня, за місцевим часом, за словами Reuters, чиновник Білого дому заявив у середу, що інвестиції в американські іноземні чіп -компанії є потенційною проблемою для адміністрації Бідена, але Білий дім ще не прийняв остаточного рішення щодо потенційного механізму регулювання Інвестиції в США в Китай. .

Пітер Харрелл, чиновник ради національної безпеки, заявив, що уряд США взяв на себе зобов’язання посилити виробництво американських чіпів із субсидій на 52 мільярди доларів за допомогою недавньої політики контролю за законом та експорт. Ці політики спрямовані на обмеження експорту спеціалізованих мікросхем та супутніх виробничих інструментів до Китаю.

"Важливо врахувати, чи і як інвестиції в США в певні цільові категорії іноземних суперницьких напівпровідникових компаній підривають ефективність інших інструментів політики", - сказав він на заході для випуску звіту про іноземні інвестиційні заходи.

Зокрема, Гаррелл також підкреслив, що будь -які заходи, спрямовані на іноземні інвестиції в США, повинні бути розроблені для вирішення вразливості в існуючих американських установ та конкретних ризиків національної безпеки.

Він зазначив, що адміністрація Байдена звернулася до союзників, що впроваджують подібні заходи, але ще не вирішили, на який клас інвесторів націлиться нові заходи.

Білий дім також працює над виконавчим наказом, який дозволить уряду США переглядати та блокувати певні інвестиції в США у високотехнологічні за кордоном, особливо в Китаї, згідно з джерелами, знайомими з цим питанням. Тому що це може поставити під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів.

У звіті зазначається, що замовлення може бути оголошено ще в четвертому кварталі цього року. Замовлення набуває нового значення після того, як подібні заходи були вилучені з законодавства для субсидування індустрії чіпів на початку цього року.

Крім того, Торгово -промислова палата США заявила: "Ми твердо віримо, що президент Байден видасть чіткіше та більш цілеспрямоване (розпорядження про іноземні інвестиції) цієї осені".

Група додала, що очікує, що і департамент Міністерства казначейства США та комерції відіграє певну роль у виконанні плану. План, принаймні, спочатку орієнтуватися на інвестиції в напівпровідники, штучний інтелект та квантові обчислення.
Продукт RFQ