Повідомляється, що перший процес саморозвиненого процесу Lenovo успішно записано для планшетних ПК успішно знімається для планшетних ПК

Sep 14,2022

Нещодавно в цій галузі повідомлялося, що чіп 5NM, розроблений Dingdao Zhixin, компанією з дизайну чіпів у рамках Lenovo Group, повернулася на чіп і була успішно освітлена, а пов'язані функціональні тести будуть проведені далі. Очікується, що до кінця цього року ввійде масове виробництво.

Джерело показало, що "чіп Lenovo спеціально розроблений для планшетних ПК". Чиновники групи Lenovo не відповіли на цю чутку.

Повідомляється, що Dingdao Zhixin був створений менше 8 місяців, і його силу важко розробити та завершити 5 -нм чіп за кілька місяців. Тому що, як правило, потрібно щонайменше 2 роки від розробки розширеного процесу процесу до успішного ручки. Це означає, що Lenovo провів внутрішні дослідження та розробки щонайменше за два роки до створення Дінгдао Жіксіна.

Згідно з публічною інформацією, юридичним представником Дінгдао Жіксіна є Джіа Чжаохуй, старший віце -президент Lenovo Group та генеральний менеджер споживчого бізнесу та провідного інноваційного центру IDG. Генеральний менеджер Ши Чженггонг працював у таких компаніях, як Leadcore, Huawei та Oppo. Голова компанії SOC Юань Вей також має досвід роботи в Leadcore. За словами людей, знайомих з цим питанням, команда Chip Lenovo має понад 300 людей і розвиває її протягом двох років.

У галузі також є голоси, що головна мета саморозвинених мікросхем Леноно-це ринок ПК, оскільки Lenovo має більш сильний ринок на ринку ПК. Цей голос вважає, що мікросхема буде випробувати в планшетних продуктах спочатку, але це не в основному для ринку планшетів. Дані IDC показують, що загальні поставки ПК у 2021 році досягнуть 348,8 мільйонів, з яких поставки Lenovo сягнуть 81,93 мільйона одиниць, рейтинг по -перше, при цьому ринкова частка - 23,5%, але розрив між HP (21,2%) не великий. У цьому контексті Lenovo може розробити власні процесори ARM для продуктів ПК для формування власної конкурентоспроможності продукту.

Леново про саморозвинені чіпси вже давно спостерігається. Окрім розробки процесорів архітектури ARM, Lenovo також має макет у дослідженні та розробці архітектурних мікросхем RISC-V, які в даний час гарячі в Китаї. Раніше Lenovo запустив саморозвинений ChIP Intelligent Intement Controller, який є чіпом AI, включаючи процесор, GPU, NN Neural Network Core, MCU, DSP та інші структури архітектури RISC-V.
Продукт RFQ